Background
6 skrivnosti za odlično pico!

Zvezda Blog

entry image

6 Skrivnosti ki jih morate vedeti za popolno pico!

Za dobro pico je potrebno kvalitetno testo. Prva skrivnost je da vse sestavine primerno vmešate v pravilnem vrstnem redu. Začnete z moko, nato dodate kvas, med konstantnim mešanjem dodajate vodo. Na koncu dodate olivno olje in sol.

Druga skrivnost je dodajanje olivnega olja v samo maso. Tako bo testo bolj voljno in elastično.

Ko je testo dvakratno povečalo svoj volumen, je čas da ga razvlečete. Za to uporabite kar vaše roke. Testo potiskajte iz sredine navzven, kar bo zagotovilo da bo obroba malo debelješa in hrustljava.

Četrta skrivnost ? Nedvomno da prirpavite pico tako, da je rob lepo hrustljav! V navadni pečici pecite na 200 stopinjah vsaj 10 minut.

Izbira kvalitetnih sestavin je ključnega pomena za dobro pico. Najbolj pomembna je kvalitetna paradižnikova omaka, ki bo združila testo z ostalimi nadevi. Omaka ne sme biti tekoča, čene bo vaša pica iz pečice prišla mokra.

Več je manj. Na pico ne položite več kot 4ih dodatkov. Sir vedno dodajte na koncu, kot zadnjo sestavino.